Heb jij een (niet-financiële) HBO- of WO diploma maar wil je toch verder in de financiën?

Lees hier het verhaal van Sanne Rijnders.

Mijn weg naar WVDB Adviseurs Accountants

In juni 2019 heb ik mijn hbo-diploma Small Business & Retail Management behaald, echter kwam ik gedurende mijn studie erachter dat de financiële richting mij meer trekt en ben ik op zoek gegaan naar de mogelijkheden. Ik kwam uit op het schakeltraject Accountancy & Controlling, deze opleiding geeft je na het behalen van een (niet financiële) hbo- of wo-bachelor de mogelijkheid om je financiële kennis in één jaar bij te scholen naar post-bachelor niveau. Het schakeltraject volg ik op de Fontys Hogeschool in Eindhoven en is een samenwerkingsverband met Nyenrode Business Universiteit. Gezien het een deeltijdstudie betreft, ben ik op zoek gegaan naar een bijpassende baan in de accountancy. Ik was op zoek naar een betrokken en persoonlijke organisatie, wat mij bij WVDB bracht. Zij gaven mij de mogelijkheid het schakeltraject te volgen. Mijn ervaring van de afgelopen maanden bij WVDB is zeer positief, de sfeer is erg prettig en daarnaast is het een zeer persoonlijke organisatie, waarbij ze je helpen bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je eigen vaardigheden.

Mocht je er nog niet aan uit zijn of je nu op de samenstelpraktijk of de controlepraktijk werkzaam wilt zijn of dat juist de controlling bij je past, het fijne aan het schakeltraject is dat je hierna nog deze verschillende richtingen op kunt. Na de éénjarige opleiding kun je instromen in de pre-masterfase van de Accountancy-opleiding tot Register Accountant (RA) op Nyenrode of kun je bijvoorbeeld naar de post-hbo AA doorstromen. Ik heb zelf voor de controlepraktijk gekozen bij WVDB en ga, als ik het schakeltraject afgerond heb, instromen in de pre-masterfase van de Accountancy-opleiding tot Register Accountant (RA) te Nyenrode. Wat ik zo leuk vind aan de controlepraktijk bij WVDB is dat je betrokken bent bij de werkzaamheden voor de klanten binnen het MKB, met name de (internationale) familiebedrijven en dat je door het brede/diverse klantenpakket veel verschillende bedrijven en hun vraagstukken leert kennen. Binnen mijn functie als assistent-accountant in de controlepraktijk ben ik actief in het controleren van relatief eenvoudigere posten en processen, het beoordelen hiervan en het komen tot verbeteringsvoorstellen.

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden binnen WVDB? Neem dan contact op met michellevanwanrooij@wvdb.nl, ook als je geïnteresseerd bent in het schakeltraject. Wil je meer weten over mijn weg naar WVDB, voel je dan vrij om rechtstreeks contact met mij op te nemen via sannerijnders@wvdb.nl.

Sanne Rijnders

WVDB Adviseurs Accountants