Liever dat échte contact met ondernemers.

Even dacht ze aan werken bij een Big Four. Maar Assistent Accountant An Harinck bleef bij HLB Witlox Van den Boomen. “Ik werk liever met ondernemers die zelf de tent leiden. Die hart hebben voor hun zaak en blij zijn dat ik kom.”  

An heeft een tijdje op een kruispunt gestaan in haar carrière. “Je kan zóveel doen, is dit werk dan wel mijn juiste keuze? Ook heb ik erover gedacht om bij een Big Four te werken voor grote bedrijven. Grote namen klinken vet, maar ik ben erachter gekomen dat ik liever dat échte contact met klanten heb. Vanaf dag één mocht ik mee naar de klant en met de klant in gesprek gaan. Daar leer ik heel veel van en krijg ik ook veel waardering voor. Ik zie mijn klanten groeien en dat is gaaf om te zien.”

Waardering 

Dus An bleef. Tot blijdschap van haar collega’s: “Toen ik een tijdje geleden twijfelde over mijn carrière in de audit, hebben mijn collega’s veel moeite gedaan om mij te helpen met mijn keuze. Nadat ik besloten had te blijven, kreeg ik veel blije reacties. Ik voel me echt gewaardeerd. Sowieso doet iedereen ertoe bij ons, iedereen is gelijk. Mijn collega’s kennen me goed en zorgen goed voor mij, ook als het even wat minder gaat.”

Dubbele betekenis

An voelt naast de waardering van haar collega’s ook de waardering van haar klanten: “Ik kom over de vloer bij veel verschillende klanten, van retail tot automotive. Veel klanten zijn blij met ons en werken goed mee om de audit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Over het algemeen ervaar ik dan ook een fijne samenwerking met mijn klanten en voel ik me gewaardeerd in de werkzaamheden die ik doe.” Van betekenis zijn is voor An tweeledig: “Wij betekenen iets voor onze klanten, maar zij ook voor ons. Jaarlijks gaan onze klanten door een FRISS-analyse. In deze analyse is een belangrijke pijler de ‘F’ van Fun. Want we kiezen graag de klanten waar we graag voor werken!”

De weg naar Registeraccountant 

An wil doorgroeien naar de functie van Registeraccountant. HLB Witlox Van den Boomen helpt haar daarmee: “Het is hier echt een leerschool, al vanaf het moment dat je binnenkomt. ‘Ga het maar doen’, is het motto. Dat maakt je leercurve heel steil. Als ik alleen al terugkijk op het afgelopen jaar heb ik zóveel geleerd. Ik ben beter gaan communiceren, zelfverzekerder en professioneler.” Van haar werkgever krijgt An alles aangereikt om haar doel te bereiken. “Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een goede werk-privébalans. We werken hard, maar ons welzijn staat op de werkvloer centraal. Deze combinatie van een familiaire sfeer en aandacht voor ontwikkeling heeft sterk bijgedragen aan mijn persoonlijke groei.”

Nooit hetzelfde 

Voor An is er meer dan alleen haar vakgebied auditing. Dus is er ook ruimte om je werk anders in te richten als je dat wil. An grijpt die kans aan: “Met mijn mentor bespreek ik elke maand hoe het gaat en of er dingen beter kunnen. En we hebben sowieso een opendeurenbeleid, ik kan aan iedereen mijn ei kwijt. Als je iets nieuws wil doen, is daar ruimte voor. Dat maakt mijn werk opnieuw uitdagend. Ik vind afwisseling leuk en leer graag nieuwe dingen. Dat heb ik aangegeven en als uitkomst mag ik mij nu meer inzetten voor het recruiten van nieuwe collega’s.”