Werkstudent bij ANB Accountants & Adviseurs

Een bijbaan waar je jouw kersverse kennis direct kan toepassen in de praktijk! Bij ANB is het mogelijk. Jasper is 22 jaar oud en volgt de opleiding Accountancy aan de Fontys Hogescholen te Eindhoven en zit momenteel in het derde leerjaar. Sinds 1 november werkt hij bij ANB als werkstudent en verteld hij hierover het volgende.

Hoe ben je bij ANB terecht gekomen?

Ik ben bij ANB terecht gekomen omdat ik een aantal jaren geleden tijdens mijn MBO studie bij ANB stage heb gelopen. Aangezien de stage goed beviel, hebben mijn groepsgenoten en ik ANB eerder dit jaar benaderd om een groepsproject bij ANB uit te voeren. Gelukkig stond ANB hiervoor open! Wij waren iedere week een dag op locatie en toen viel mij meteen weer op waarom ik zo’n leuke tijd heb gehad bij ANB. Zo is de samenwerking gedurende het project erg goed verlopen. Zo goed zelfs dat mij werd gevraagd of ik misschien als werkstudent wilde gaan werken bij ANB. Op dat moment was ik toevallig opzoek naar een bijbaan, dus dit kwam erg goed uit. Want wat is nou mooier dan een bijbaan waarbij je niet alleen geld verdient maar daarnaast ook nog eens heel veel leert! Met al deze voordelen in mijn gedachte ben ik op het aanbod ingegaan en werk ik inmiddels sinds 1 november bij ANB als werkstudent.

Hoe ervaar je het om als werkstudent bij ANB te werken?

Het bevalt erg goed om als werkstudent bij ANB te werken. Ik ervaar de wisselwerking tussen studie en werk als heel prettig. Zo heb ik gemerkt dat je de stof die je op school leert, direct kunt toepassen en andersom ook. Ik ervaar een gezellige sfeer binnen ANB en behulpzame collega’s, je kunt met al je vragen bij hen terecht. Ik ben in een vast team terecht gekomen, waardoor ik snel een band heb opgebouwd met collega’s. Daarnaast werk je voornamelijk samen met je leidinggevende en de werkzaamheden die je hebt uitgevoerd spreek je met hem, waar je veel van leert.  

Een ander groot voordeel van werkstudent zijn bij ANB is dat je zelf mag bepalen hoeveel en wanneer je werkt. Natuurlijk heb je een behoorlijk druk studie rooster waardoor de meeste school weken 1 dag per week het maximale is dat je kunt werken. Gelukkig is ANB heel flexibel en mag je dit helemaal zelf invullen. Daarnaast kun je dus in drukkere periodes iets minder werken en wanneer je tentamens klaar zijn weer wat meer werken.

Welke werkzaamheden kan je verwachten?

Ik vind het prettig om van te voren te weten wat je van de werkzaamheden kan verwachten en welke je gaat uitvoeren. Dit werd vooraf afgestemd met mijn leidinggevende. Ik mag voor diverse klanten de administratie doen, de jaarrekening samenstellen en aangiftes IB, OB en VPB opstellen. Dit is erg leerzaam en heel leuk! Zo doe je dit namelijk voor veel verschillende klanten die allemaal weer een ander soort bedrijf hebben en andere ondernemingsvormen etc.

Ook benieuwd naar de mogelijkheden?

Ben je na het verhaal van Jasper ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden bij ANB?
Neem dan een kijkje op onze website https://anb.nl/werken-bij-anb of neem contact op met Laura Verkuijlen. telefonisch bereikbaar op 088-2555676 of via de mail verkuijlen@anb.nl