Femke Golverdingen (21): “Kasparov Finance & BI is écht een onderscheidende werkgever”

Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd aan de opleiding Finance & Control op Avans Hogeschool in Breda. Inmiddels werk ik als Interim Financial bij Kasparov Finance & BI al aan mijn tweede opdracht: Accounts Payable Specialist bij Center Parcs in Westerhoven. De tijd vliegt, kun je wel stellen.

Op de middelbare school in Sleeuwijk vond ik Economie en M&O erg leuk. Voor mijn profielwerkstuk kreeg ik de mogelijkheid een boekhoudcursus te volgen. Dat smaakte naar meer. Ik besloot Finance & Control te gaan studeren, en al tijdens mijn stages wist ik dat ik de goede keuze had gemaakt.

Binnen Finance kun je veel verschillende kanten op, ook na je opleiding. Ik wist het nog niet precies, daarom koos ik voor interimmen bij Kasparov Finance & BI: verschillende opdrachten voor verschillende bedrijven. Zo hoop ik erachter te komen welke functie bij welk soort bedrijf mij het beste past. Ik heb tijdens mijn opleiding al een half jaar stage gelopen bij Kasparov Finance & BI, dus ik wist al dat het een leuk bedrijf is.

Het bijzondere aan het werken hier is dat je jezelf breed kan oriënteren en snel ontwikkelen. Daarnaast is er veel aandacht voor je persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling in de Kasparov Akademy. Het concrete, geaccrediteerde opleidingsprogramma, in de vorm van een HBO+-opleiding is echt onderscheidend. Daarnaast hanteert Kasparov een persoonlijke aanpak. Hierdoor voel je je ook echt onderdeel van het bedrijf.

Het leukste aan mijn werk nu? Analyseren hoe een bedrijf ervoor staat en hoe dit verbeterd zou kunnen worden. Mijn eerste opdracht was Master Data Specialist bij Driscoll’s of Europe. Die opdracht beviel erg goed. Ik heb veel mogen leren over Master Data. Toch miste ik een beetje de link met Finance. Mijn huidige opdracht sluit hierop beter aan. Als Accounts Payable Specialist bij Center Parcs krijg ik er steeds meer taken bij. Als je aangeeft dat je tijd over hebt, kun je helpen met andere werkzaamheden en leer je weer nieuwe dingen.