Op workation met Joanknecht

Ben jij bekend met het fenomeen ‘workation’? Combineer werken en vakantie vieren. Marlies probeerde het uit voor Joanknecht. Zij was eind september een week in Milaan en werkte daar enkele dagen vanuit een PrimeGlobal collega-kantoor. Lees hier over de ervaringen van Marlies in Milaan.

Workation – wat is het?

Een workation geeft je de mogelijkheid om werk en vakantie te combineren. Je verlengt je verblijf in het buitenland en hebt een paar extra dagen om te genieten van de internationale omgeving waar je bent. Tegelijkertijd werk je op die plek voor Joanknecht zoals je werkt vanuit huis. Eenvoudig toch? En het biedt mooie kansen, als je van reizen houdt.

Waar kun je naartoe? Joanknecht is actief lid van PrimeGlobal, een wereldwijd samenwerkingsverband van onafhankelijke accountants- en advieskantoren. Op dit moment  hebben we workation-afspraken met acht Europese partnerbedrijven in steden als Parijs, Londen, Berlijn, Zurich en Kopenhagen. “Het is de bedoeling om samen met PrimeGlobal de bestemmingen uit te breiden, in en buiten Europa. Wij hopen in Eindhoven natuurlijk ook internationale collega’s te mogen ontvangen”, aldus Marlies Vervoordeldonk, teamlead Marketing & Communicatie en clusterlead Beleid & Support.

Hoe werkt een workation?

Je kiest een land en een deelnemende stad, regelt je reis en je verblijf. Bij het betreffende kantoor van PrimeGlobal krijg je een bureau, koffie en een vriendelijk ontvangst. De duur van je verblijf is natuurlijk in overleg, maar gemiddeld gaat het om een of twee weken. Bijvoorbeeld vier dagen werken, gevolgd door een lang weekend vrij. Of een week vakantie, gevolgd door een werkweek.

Marlies op workation in Milaan

Marlies bood zich om de ‘workation pilot’ in te vullen. Zij genoot eind september van een week in Milaan. “Ik was sowieso van plan een weekendje naar Milaan te gaan; ik ben namelijk Italiaans aan het leren. Ik heb er toen enkele werkdagen aan vastgeplakt. Van maandag tot en met woensdag heb ik bij Alberto De Giorgi op kantoor gewerkt, Studio De Giorgi e Associati.” Het is een ‘win-win’ voor iedereen. “Bij Joanknecht geven we onze mensen vrijheid en ruimte om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, de internationale mindset is hier onderdeel van. Binnen PrimeGlobal bestaat de ambitie om connecties in alle lagen van samenwerkende organisaties te maken. En voor het individu is het daarnaast gewoon een hele toffe ervaring.”

De week in Milaan was goed vol gepland bij Marlies. “Ik heb in het weekend genoten van de stad en de omgeving. Op zondag ben ik in de middag naar Bergamo geweest. Ga naar ‘la città alta’, het oude stadsgedeelte dat wat hoger gelegen is boven de nieuwe stad. Het was prachtig weer, gezellig druk, mooie gebouwen, van die fijne kleine straatjes, heerlijk eten…” Ook de werkdagen op kantoor bij DG Tax zijn Marlies goed bevallen. “Maandagmiddag heb ik me bij Alberto op kantoor gemeld. Ze hadden een hele ruimte voor me gereserveerd, ik voelde me vereerd. Prima faciliteiten om mijn werkdagen door te brengen. Tussendoor lunchen met Alberto, Giorgio en collega’s en gezellig kletsen in het Italiaans met de dames van het secretariaat en de salarisadministratie. Het was echt heel leuk!”

Wil je meer weten over een workation bij Joanknecht? Stuur Marlies gerust een bericht op LinkedIn of per e-mail.