YVETTE: ‘’EINDHOVEN, EUROPA EN DAN DE WERELD’’

In maart was Yvette weer aanwezig bij een PrimeGlobal conferentie, in Zagreb. Ze is actief in het internationale team van Joanknecht. Dat doet ze vanuit haar rol als medior belastingadviseur loonheffingen & global mobility. “De reisplanning dit jaar zit weer lekker vol, zowel voor Joanknecht reizen als privévakanties.”

”Bij de mensgerichte insteek van mijn werk voel ik me heel prettig”

Na haar opleiding fiscale economie in Tilburg heeft Yvette een jaar voor één van de Big Four gewerkt. Het contrast met Joanknecht is groot: “Ik vond het bijvoorbeeld best spannend dat ik bij Joanknecht wel direct klantencontact had. Dat zorgt er wel voor dat je de klanten echt leert kennen en dat je veel verschillende vragen en onderwerpen ziet. Je krijgt al snel veel vertrouwen en staat direct ‘in de wind’. Die combinatie zorgt voor een steile leercurve.”

Het gaat om mensen

“Bij de mensgerichte insteek van mijn werk voel ik me heel prettig. Hoewel ik veel tijd achter mijn laptop doorbreng, ben ik elke dag met mensen bezig. De vragen die onze klanten hebben op het gebied van HR, salarisadministratie, loonbelasting of grensoverschrijdende arbeid komen veelal bij mij terecht. Het gaat dan om allerlei zaken die ze voor hun werknemers willen regelen. Denk aan een fiets van de zaak, een auto of bonus, werken in het buitenland of juist medewerkers naar Nederland halen. Daarbij heb ik ook veel contact met de werknemers zelf. Zo help ik expats op weg die net in ons land gearriveerd zijn. Het is leuk om het werken en leven hier gemakkelijker te maken voor hen.”

Met PrimeGlobal de wereld zien

Hoe ben je in je internationale rol terechtgekomen? “Dat is typisch iets voor Joanknecht. Ik werkte hier nog maar een jaar toen ik een keer zei dat ik interesse heb in reizen, wonen en werken in het buitenland en graag meer wilde weten over PrimeGlobal, het internationale samenwerkings verband waar we deel van uitmaken. Prompt werd ik uitgenodigd om mee te gaan naar de PrimeGlobal conferentie in Budapest. Het gesprek verliep zo casual, dat ik niet echt doorhad dat het serieus was. Tot ik een poosje later de vraag kreeg: heb je al een vliegticket? Je wilde toch mee?” Eenmaal in Budapest werd Yvette overal bij betrokken en aan iedereen voorgesteld. Ze leerde de bedrijven, maar vooral de mensen kennen en bouwde geleidelijk aan een internationaal netwerk.

Inmiddels is Yvette naar meer conferenties geweest, bijvoorbeeld in Amsterdam en Manchester. In München heeft ze, met een internationaal groepje, Oktoberfest bezocht. “Minder zakelijk natuurlijk, maar je leert elkaar echt kennen. En dan weet je elkaar later goed te vinden om samen te werken voor klanten met een internationaal vraagstuk.”

”Je krijgt al snel veel vertrouwen en staat direct ‘in de wind’’

Andere landen en conferenties bezoeken, switchen tussen talen in gesprekken met mensen die je nog niet echt kent. Dat moet natuurlijk wel bij je passen. “Ik heb collega’s die er niet aan moeten denken! Maar dat is het mooie van Joanknecht. Je kiest zelf waar je, naast je gewone werk, in wilt investeren.”

Op het podium

Tijdens de conferentie in Amsterdam heeft Yvette, samen met twee heren van andere Nederlandse kantoren, een presentatie gegeven. Het was een inkijkje in de Nederlandse cultuur. “Wat we eten en drinken, hoe we carnaval vieren en hoe het nou zit met Holland en Nederland. Dat werd goed ontvangen en was erg leuk om te doen. Nu heb ik toch alvast een keer mijn snoet laten zien op het podium. Iedereen reageerde enthousiast. Zeker omdat er minder dames dan heren bij PrimeGlobal zijn aangesloten. Ik was bijvoorbeeld de enige vrouwelijke spreker. Dat is iets dat ik graag wil helpen doorbreken.”

En de toekomst?

“Ik wil graag een keer op workation naar Berlijn. Daar gaat mijn jongere zus werken en ik ken er veel mensen vanuit PrimeGlobal. Daarnaast ben ik Spaans aan het leren, daar kun je in veel landen mee terecht. Zuid-Amerika fascineert me. Het zal niemand verrassen dat ik de wereld wil zien. Niet alleen met behulp van de PrimeGlobal conferenties, maar ook ‘gewoon’ op vakantie of via een workation bij Joanknecht.”

Vragen? Yvette Tillmanns beantwoordt ze graag. Stuur haar een e-mail. Misschien word jij wel de nieuwe collega van Yvette, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature junior belastingadviseur.