Alle carrièregaranties helpen mij in mijn ambities.

Assistent Controller Bas de Bont (22) haalde zijn bachelor Economie en Bedrijfseconomie en een master Accountancy & Control aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Daarna bleek een traineeship de ideale weg voor Bas om zijn eerste werkervaring op te doen en te ontdekken welke kant hij op wil in de accountancy. 

Trainee met multidisciplines

Na zijn studie wist Bas nog niet precies waar zijn sterke punten het best tot zijn recht zouden komen. In gesprek met HLB Witlox Van den Boomen stelde hij zijn traineeship op maat samen om daarachter te komen. “Na de universiteit wist ik nog niet precies wat ik wilde. Achteraf gezien had ik ook een ander beeld van het werk; tijdens mijn studie had ik het idee dat cijfermatig opstellen saai was. Nu ik dat in de praktijk heb gedaan, zie ik het verschil en vind ik het een stuk leuker. Dat ontdek je in een traineeship.” 

Bas wil verder als Controller, maar ontdekte in zijn traineeship ook dat hij meer leuk vindt: “Ik leer hier als accountant in brede zin van meerdere disciplines. Ik heb de organisatie leren kennen, de klanten en de systemen. Naast het samenstellen van jaarrekeningen ben ik nu ook steeds meer bezig met controlling. Ik krijg daarbij goede hulp van mijn buddy’s, zodat ik niet vastloop en mijn pad snel kan bewandelen.”

Leren van collega’s

HLB Witlox Van den Boomen heeft alle disciplines voor een compleet advies in eigen huis. Wat merkt Bas daarvan in zijn praktijk? “Als Assistent Accountant heb ik veel te maken met belastingen. Vanuit mijn opleiding heb ik daar niet veel over geleerd, dus de inzichten die ik van mijn fiscale en belastingcollega’s krijg kan ik goed gebruiken. Bij aangiftes bijvoorbeeld, wanneer je een investeringsaftrek kan toepassen of hoe je moet afschrijven. Bij een financieringsaanvraag kan ik collega’s van Corporate Finance en Control raadplegen.”  

Multidisciplinair samenwerken heeft volgens Bas voordelen voor hem én voor klanten: “Ik kan me daardoor richten op wat ik zelf goed kan en leuk vind. En een klant kan erop vertrouwen dat er op elk onderwerp een specialist naar heeft gekeken. Ze kunnen bij ons een totaalpakket afnemen, van salarisadministratie tot bedrijfsovername.”

Van boeren tot bakkers

Bas woont in Beek en Donk. Zijn vacature stond open voor kantoor Waalre, maar in overleg heeft Bas voor standplaats Gemert gekozen. Daar bestaat zijn klantenpakket uit veel verschillende soorten bedrijven: “Van productiebedrijven tot holdings, van boerenbedrijven tot bakkers. Het zijn uitdagende klanten, soms met meerdere ondernemingen die samenhangen. Ook de onderwerpen vind ik leuk en leerzaam. Zo ben ik nu bezig met verschillen in voorraad en verkoop met vreemde valuta. Ook met een balansdossier dat een klant nodig heeft voor financiering bij de bank. Al die kennis neem je mee in nieuwe dossiers.”

Ik maak hier in een korte tijd enorme stappen

Tijd voor tennis

De carrièregarantie ‘flexibele voorwaarden’ is voor Bas een uitkomst: “Ik tennis en padel zeer regelmatig. Dan is het fijn dat ik mijn dag flexibel kan indelen en zo tijd kan creëren om te trainen of een wedstrijd te spelen. Verder woon ik samen met mijn vriendin en hebben we sinds een paar maanden een puppy. Daar willen we samen voor zorgen, dus is het fijn om af en toe thuis te zijn om elkaar af te wisselen.”  

Bas is een nachtmens en is in de avond vaak op zijn best. “Van 9 tot 5 is niet ideaal voor mij. Soms wil je eerder of later beginnen, of soms heb je gewoon even niet de juiste focus. Dan kan ik beter naar huis gaan en in de avond werk inhalen, dat is beter dan dat je de tijd uitzit. Het is fijn dat ik mijn uren zo flexibel kan indelen.”

Waardering in je werk 

In welk opzicht ervaart Bas dat hij ertoe doet in zijn werk? “Dat begon al bij mijn start. Er is toen goed meegedacht met mijn traineeship, waardoor mijn wensen en die van kantoor goed op elkaar aansluiten. Collega’s hebben ook oog voor mij. Ze zijn betrokken bij hoe het met me gaat, ook privé. Op evenementen als het HLB WVDB Café, heb ik collega’s leren kennen van andere vestigingen, waar ik nu ook nog buiten het werk contact mee heb. En last but not least krijg ik waardering van klanten. Elke woensdag ga ik naar een klant toe en daarvan krijg ik regelmatig te horen dat ze het fijn vonden dat ik er was en dat ze blij zijn. Ik hoef niet met de eer te strijken, maar waardering is altijd fijn. Zeker als je kunt bijdragen en het verschil kunt maken.”

Ambitie waarmaken

Bas vindt het heel belangrijk om zichzelf te kunnen ontwikkelen in zijn werk: “Je gaat werken met de ambitie om ergens te komen. Alle carrièregaranties spelen daar een goede rol in vind ik. Als je iets nodig hebt om te kunnen zijn wie je wil zijn, wordt daarin meegedacht. Dat geeft me het gevoel dat ik ook voor mezelf bezig ben. Ik voel me fijn, kan de dingen doen die ik wil doen en word daarbij geholpen.” De beste versie van Bas? “Als ik met plezier naar het werk blijf gaan en in een flow zit. Want ik ga het best op drukte, dan ben je elke dag lekker bezig en heb je veel afwisseling. Verder wil ik blijven doen wat ik leuk vind, met genoeg mogelijkheden om me te ontwikkelen in werk en privé.” 

Wil jij ook de carrièregaranties van Bas?
Wij vertellen je graag meer over het werken bij HLB Witlox Van den Boomen. Zo kun je direct na je studie aan de slag als trainee of Junior Assistent Accountant. Neem contact op met Lieke Vermeltfoort via +31 627 125 364 of recruitment@hlb-wvdb.nl voor meer informatie.