Dirk snoept bij RSW van zowel de samenstel- als auditpraktijk

Maatwerkbaan

Voor veel studenten is het een lastige keuze: ligt je hart bij de samenstel- of auditpraktijk? En als je dat niet weet, hoe kom je daar dan achter? Zo ook voor onze collega Dirk van der Vleuten die bij RSW werkt als assistent accountant. Ondanks dat RSW geen enorm accountantskantoor is, heeft ons kantoor wél zowel een samenstelpraktijk als een auditpraktijk. Als je bij RSW aan de slag gaat, krijg je de kans om aan beide praktijken te snuffelen en te kiezen wat het beste bij je past. Ons kantoor is heel flexibel en maakt voor iedereen een ‘maatwerkbaan’.

Samenstel versus audit

Ik ben 27. Momenteel volg ik in deeltijd de postbachelor en de praktijkopleiding AA MKB. Mijn vooropleiding, hbo accountancy, was vooral gericht op de samenstelpraktijk. Hierdoor ben ik in 2020 na mijn stage als samensteller begonnen bij RSW. Vooral het adviseren van de klant vind ik interessant en geeft me veel voldoening. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om de informatie die de jaarrekening biedt te vertalen naar de koers van een onderneming. De auditpraktijk heeft mij verrast. Het werk is heel gevarieerd en ik vind het leuk dat ik veel bij de klant op locatie aan het werk ben. Hierdoor krijg ik telkens opnieuw een kijkje in de keuken van een groot bedrijf in de regio. Ook leer ik veel nieuwe mensen kennen; iets wat goed is voor mijn sociale ontwikkeling.

Werkgeluk

Vooral de afwisseling tussen samenstel en audit vind ik leuk. Het is erg prettig dat RSW mij de kans biedt om van beide praktijken te proeven. Als je bij RSW iets wil, hoef je het maar te zeggen en er wordt iets mee gedaan. Dit motiveert mij enorm en het zorgt ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. De komende jaren focus ik me op het afronden van mijn studies, zodat ik als zelfstandig accountant aan de slag kan.

Benieuwd wat RSW jou nog meer te bieden heeft? Neem gerust contact met me op via dirk.van.der.vleuten@rsw.nlof bel 0492 550 775. Check ook onze vacatures of liever visueel een kijkje voor audit assistent? Bekijk dan deze pagina.