23 april 2018

Het Register Belastingadviseurs

Register Belastingadviseurs (RB) | MN adviseurs & accountants

Register Belastingadviseurs

Het Register Belastingadviseurs (RB) is met ruim 7.000 leden dé beroepsvereniging van belastingadviseurs voor het mkb. Het RB zorgt dat het mkb onder de aandacht blijft bij de overheid en politiek en dat nieuwe wet- en regelgeving in het voordeel van de mkb-ondernemer is. De vereniging doet vaak beroep op de politiek namens haar 7.000 leden. Daarbij kan een lid bij het RB terecht voor ondersteuning in hun beroepsuitoefening en het op peil houden van hun kwaliteit en vakkennis.

Speciaal voor leden onder de 36 jaar heeft de vereniging Jong RB in het leven geroepen. Zo worden ook alle wensen van deze leden bewaakt en is het geen oude ballen club.

Studentenportaal op RB.nl

Sinds juni 2020 heeft het RB een nieuw Fiscaal Kennisplatform ontwikkeld waar jij ook, als fiscaal student, iets aan hebt! We hebben portalen gebouwd voor verschillende doelgroepen en jij bent er daar één van. Op het studentenportaal op RB.nl vind je alles wat je moet weten:

  • Fiscaal nieuws, inclusief actuele nieuwsdossiers (over Prinsjesdag bijvoorbeeld)
  • Fiscale en juridische modellen
  • Gratis evenementen
  • De RB Studenten nieuwsbrief om maandelijks op de hoogte te blijven
  • Onze fiscale vacaturebank Tax-jobs.nl
  • Leuke casussen uit de praktijk, van vraag tot oplossing.

Waarom RB?

Het mkb is ontzettend leuk om voor te werken. Je klantenbestand is vaak super divers en jij hebt direct contact met de klant. Ze spreken dus niet alleen de senior van jouw senior. Je mag al je skills meteen inzetten want je begeleid een traject van begin tot eind. Of het nu gaat over fiscale zaken, rechtsvormen of financiële planning. Een goeie sprong in het diepe dus!

Daarnaast is de titel RB een keurmerk voor niet zomaar een belastingadviseur, maar de crème de la crème. Die echte topper. En daar maken wij als vereniging landelijk reclame voor. Ben je bij ons aangesloten, dan lift je daar gratis op mee.

Hoe word je RB?

Door de RB Academy te volgen. Dit is dé beroepsopleiding voor belastingadviseurs in het mkb. Waar je huidige opleiding je enorm veel theorie geeft, vallen studenten vaak in een gat als ze aan de bak moeten in het werkveld. De RB Academy vangt dat gat op. Het vertaalt de geleerde theorie naar de praktijk. Je verdiept en vergroot je kennis, én ontwikkelt beroepsvaardigheden en soft skills die onmisbaar zijn voor een goede adviseur. En na afronding ben je volwaardig RB.

Wil jij meer weten?

Ben jij benieuwd naar wat het RB nog meer doet? Ga dan naar www.rb.nl/student of neem contact met ons op via jongrb@rb.nl. En vergeet ons niet te volgen op social media!