28 augustus 2018

NBA

Accountant worden?

Als je accountant wilt worden, kun je kiezen voor AA-Accountant of registeraccountant. Als AA-Accountant ben je met name adviserend bezig voor ondernemers in het mkb, terwijl de registeraccountant voornamelijk controlerend bezig is.

Er zijn verschillende opleidingsmogelijkheden om accountant te worden. Als je havo hebt gedaan, kun je instromen in de hbo Bachelor Accountancy. Het is handig als je het profiel Economie & Maatschappij kiest of in elk geval de vakken Economie en Wiskunde in je pakket neemt. Het vak Management & Organisatie is een prima voorbereiding, maar geen must. Voor je jezelf AA-accountant mag noemen, dien je ook de deeltijd post-bachelor opleiding en de praktijkstage af te ronden.

Als je vwo hebt gedaan kun je instromen in de universitaire Bachelor Accountancy. Het is handig als je het profiel Economie & Maatschappij kiest of in elk geval de vakken Economie en Wiskunde in je pakket neemt. Het vak Management & Organisatie is een prima voorbereiding, maar geen must. Voor je jezelf registeraccountant mag noemen, dien je ook de deeltijd post-master opleiding en de praktijkstage met goed gevolg af te ronden.

Carrièremogelijkheden

Accountants zijn werkzaam als openbaar accountants bij een accountantskantoor, als overheidsaccountant of als interne accountant van een (grote) onderneming. Veel accountants werken in een financieel-administratieve functie, bijvoorbeeld als financieel directeur, controller of adviseur.

Meer weten?

NBA vertelt in voorlichtingscampagne Accountant Worden meer over de opleiding en het beroep van accountant aan scholieren en studenten: www.accountantworden.nl.

Accountant Worden ook op social media!

Via social media zijn we ook te vinden op Facebook, LinkedIn en YouTube. Like ons op Facebook via facebook.com/accountantworden. Bekijk onze filmpjes op YouTube via youtube.com/accountantworden

5 redenen waarom je accountant moet worden (verwijzen naar url: https://www.youtube.com/watch?v=cHzkB_UIkMY