Het beste van twee werelden bij BDO

BDO behoort met ruim 450 accountants tot het 5de grootste accountantskantoor van Nederland en wereldwijd. We zijn elke dag persoonlijk betrokken bij het samenstellen van de jaarrekening van onze klanten en adviseren hen op uiteenlopende vraagstukken. Wij helpen onze klanten met een frisse blik naar hun business te kijken. Dat kan alleen door sterke relaties met onze klanten op te bouwen. Als BDO’er kijk je daarom over de grenzen van je vak- en branchekennis. Je maakt gebruik van al je expertise en talenten en komt zo samen tot nieuwe inzichten en nieuwe kansen. En daar waar nodig doen we een beroep ons internationale netwerk en ons toonaangevend Bureau Vaktechniek, waaraan diverse vaktechnische specialisten verbonden zijn. Binnen de afdeling Accountancy & Bedrijfsadvies wordt je opgeleid tot Accountant-adviseur, waarbij je al vroeg in je carrière betrokken bent bij adviesvraagstukken. Dit begint klein door bijvoorbeeld de klant te helpen bij het inrichten en optimaliseren van de administratie, maar groeit door tot complexere vraagstukken zoals bedrijfsovernames of de implementatie van een ERP-pakket. Je krijgt de ruimte om alle aspecten binnen de Accountancy & Bedrijfsadvies in de praktijk te leren kennen en je wordt hierin begeleid door ervaren collega’s.

We vinden het namelijk erg belangrijk dat je jezelf optimaal kunt ontwikkelen, niet alleen vakinhoudelijk maar ook op persoonlijk vlak. Daarom krijg je een mentor die je helpt bij het herkennen, ontwikkelen en benutten van je talenten en vaardigheden. Zodat je een goede keuze kunt maken voor het vervolg van je carrière. In de breedte als generalist of in de diepte als specialist. In de nationale of internationale praktijk; BDO biedt je alle mogelijkheden. Ook naast je werk zijn er genoeg mogelijkheden om je collega’s beter te leren kennen. Regelmatig heb je borrels en teamuitjes maar ook landelijk organiseren we volop informele activiteiten.

Via Jong BDO en de startersacademie ontmoet je andere young professionals van diverse disciplines en vestigingen binnen BDO. Samen denk je mee over nieuwe initiatieven, kun je ervaringen uitwisselen en vooral leuke dingen doen. Een betere start van je carrière is er niet. Het is aan jou om deze start te maken.

Het verhaal van Knud van den Heuvel Senior assistent accountant bij BDO.

Bijna vier jaar geleden ben ik bij BDO in Eindhoven begonnen als assistent accountant op de Accountancy & Bedrijfsadvies praktijk. Op dat moment had ik enkel een sport gerelateerde HBO-studie afgerond, waardoor ik geen typische vooropleiding had genoten. Middels het duale omscholingstraject van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (in samenwerking met Nyenrode) heb ik me in twee jaar laten omscholen tot het niveau van een afgestuurde HBO Accountancy student. Hierna ben ik direct doorgegaan met het theoretische gedeelte van de opleiding tot AA-accountant, welke ik inmiddels ook heb afgerond. De combinatie van theoretische opleiding en praktijkervaring door de werkzaamheden bij BDO is mij goed bevallen! Doordat ik de geleerde theorie direct in de praktijk toepasbaar kon maken, heeft mijn ontwikkeling enorm versneld waardoor ik inmiddels ben doorgegroeid tot senior assistent accountant.

Als senior assistent accountant ben ik dagelijks bezig met samenstelopdrachten voor diverse MKB-bedrijven. Ik fungeer hierbij als direct contactpersoon voor de cliënt, vervul de aansturing en begeleiding van startende assistenten en sta in nauw contact met de accountant over de voortgang van de opdracht. Dit zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is en ik bij veel verschillende type bedrijven een ‘kijkje in de keuken’ krijg. Hierbij fungeer ik als sparringpartner voor de cliënt op het gebied van administratie en basale bedrijfseconomische uitdagingen, waardoor ik me steeds verder ontwikkel tot professioneel gesprekspartner op diverse gebieden.

BDO past perfect bij mij, doordat het de voordelen heeft van een grote organisatie waar desondanks een open en prettige werksfeer heerst. Ik voel geen drempel om binnen te lopen bij collega’s, ongeacht hun functie of werkgebied. Daarnaast heeft BDO een hele diverse klantenportefeuille, die met name bestaat uit de grotere MKB-bedrijven. Naast de reguliere samenstelwerkzaamheden, zijn we bij hen ook de vaste adviseur voor uiteenlopende bedrijfseconomische vraagstukken. BDO faciliteert daarnaast de opleiding tot accountant en heeft altijd meer dan voldoende interessante casussen beschikbaar om de benodigde schoolopdrachten te voltooien.

We hebben diverse mogelijkheden voor jou als startende werkstudent:

  1. Ben je in de eindfase van je HBO opleiding Finance & control, accountancy & tax & advice of Accountancy en ben je minimaal 2 dagen per week beschikbaar? Informeer dan eens naar de mogelijkheden om als werkstudent relevante praktijkervaring op te doen.
  2. Stagiaire: Ben je 2e jaars of 4e jaars HBO student en ben je opzoek naar een stage plek, is deze positie ook mogelijk. Tijdens jouw stage ga je dit ontdekken onder begeleiding van een ervaren BDO’er. Je mag direct meewerken in de samenstelpraktijk en werkt voor allerlei bedrijven in jouw regio.
  3. Startersfunctie: Op een groot aantal vestigingen zijn er mogelijkheden voor starters in de nationale accountancy & bedrijfsadvies praktijk.

Meer weten? Neem dan contact op met Valerie Vaessen, Campus Recruiter, via valerie.vaessen@bdo.nl , of ga voor onze vacatures naar werkenbijbdo.nl